| θamõn |

Σε ένα ατμοσφαιρικό στενό στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων βρίσκεται το #θamõn το οποίο αποτελεί μία Έμπνευση με βασικά συστατικά την αγάπη για τον τόπο της Ηπείρου και την ιδιαίτερη γαστρονομία της.

Η φιλοσοφία μας βασίζεται σε τρεις αλληλένδετες για εμάς λέξεις: ομάδα,  επισκέπτης,  γαστρονομική εμπειρία

Η ομάδα του θamõn αποτελείται από ένα δυναμικό σύνολο συνεργατών που έχει σαν στόχο να συνεπάρει τους επισκέπτες στο γαστρονομικό ταξίδι που αρχίζει στο χώρο μας και να τους προσφέρει μία ιδιαίτερη εμπειρία και ευχαρίστηση.

Εμείς οι θamõn είμαστε έτοιμοι για μία μοντέρνα μαγειρική παρουσίαση ηπειρωτικής γαστρονομίας διαφορετικής οπτικής. Εσείς;

| θamõn |

Σε ένα ατμοσφαιρικό στενό στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων βρίσκεται το #θamõn το οποίο αποτελεί μία Έμπνευση με βασικά συστατικά την αγάπη για τον τόπο της Ηπείρου και την ιδιαίτερη γαστρονομία της.

Η φιλοσοφία μας βασίζεται σε τρεις αλληλένδετες για εμάς λέξεις: ομάδα,  επισκέπτης,  γαστρονομική εμπειρία

Η ομάδα του θamõn αποτελείται από ένα δυναμικό σύνολο συνεργατών που έχει σαν στόχο να συνεπάρει τους επισκέπτες στο γαστρονομικό ταξίδι που αρχίζει στο χώρο μας και να τους προσφέρει μία ιδιαίτερη εμπειρία και ευχαρίστηση.

Εμείς οι θamõn είμαστε έτοιμοι για μία μοντέρνα μαγειρική παρουσίαση ηπειρωτικής γαστρονομίας διαφορετικής οπτικής. Εσείς;

Chef Patron

| Chef Patron |

Θανάσης Τάσσος

« Η ηπειρώτικη γαστρονομία θα πρωταγωνιστήσει ηχηρά τα επόμενα χρόνια, δεν μας λείπει τίποτα σε σχέση με άλλες περιφέρειες όσον αφορά τη γη μας, την παραγωγή μας και φυσικά τα προιόντα μας»

Με δεδομένες τις μαγειρικές καταβολές του Θανάση, ο οποίος μεγάλωσε μέσα στο οικογενειακό ξενοδοχείο "Bourazani Wildlife Resort" με το ονομαστό εστιατόριο που ειδικεύεται στο κυνήγι, αλλά και θήτευσε αργότερα στο συναφούς φιλοσοφίας και βραβευμένο "Spielweg" της Γερμανίας, δεν δίστασα στιγμή να παραγγείλω το ελάφι που φιγουράριζε στα πιάτα ημέρας και να απολαύσω εν τέλει το καλύτερο πιάτο της βραδιάς. Άψογα ψημένο το κρέας, συνοδευόταν από κρέμα κουνουπιδιού σε έναν απρόοπτα ευτυχισμένο γάμο με τρούφα και μανιτάρια από την Κόνιτσα.
ΒΑΛΣΑΜΗΣ ΔΟΥΚΑΚΗΣ
athinorama

| Αβέρωφ 63 & Ευεργέτου Στουρνάρα |

Ο Γεώργιος Αβέρωφ (1815-1899) και ο Νικόλαος Στουρνάρας(1806-1853),με καταγωγή από το Μέτσοβο, έχουν χαρακτηριστεί Εθνικοί ευεργέτες καθώς οι φιλανθρωπίες τους και η δημιουργία εκπαιδευτικών και άλλων υποδομών αποτέλεσαν τεράστια προσφορά για την Ελλάδα.

Ο Ευάγγελος Αβέρωφ απόγονος του Γεωργίου Αβέρωφ λόγω της αγάπης του για την φύση και τη γη της ιδιαίτερης πατρίδας του δημιούργησε με τους πόρους του Ιδρύματος Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα το Τυροκομείο του Ιδρύματος Τοσίτσα που λειτουργεί από το 1955 και αναδεικνύει την τοπική γαστρονομία. Παράλληλα από το 1950 ξεκίνησε την ιστορία της εταιρείας Κατώγι Αβέρωφ η οποία προσφέρει μοναδικές οινικές εμπειρίες καλλιεργώντας τους πιο ορεινούς αμπελώνες στην Ελλάδα στις πλαγιές της Πίνδου.

Το θamõn τυχαίνει να βρίσκεται σε ένα από τα πιο γραφικά πλακόστρωτα σημεία της πόλης που μας μεταφέρουν στα παλιά Γιάννενα.

Το interior design του θamõn έχει δημιουργηθεί με βάση το ξύλο και τις γήινες αποχρώσεις ώστε να συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο και να αποδίδει μία ηρεμία. Τα φυτά αγκαλιάζουν το χώρο αρμονικά δίνοντας μία επιπλέον νότα γαλήνης.